pondělí 12. února 2018

každý den je nakonec takový fofr. tímhle tempem se luka brzy ožení. připadá mi každý den delší a delší. ale váhově je to mizérie. minulý týden přibral. volala jsem to nadšeně jeho pediatričce, takže na převážení nemusel. včera večer jsme ho dali na váhu. no chtělo se mi brečet. nejen že nepřibral, on šel váhově dolů. je pravda, že váha je menší a nožičky mu čouhají ven. minulý týden byl takový napůl spavý, takže jsme ho tam krásně zkrouceného položili. je tedy možné, že se bojím zbytečně. v pátek odpo se do mě dala hrozná zimnice. bolela mě prsa, jedno ovšem daleko více. ale při kojení ne! takže zánět to snad být nemohl. šla jsem s lukou a boříkem na kafe k mamce, neměla jsem totiž doma teploměr. no a zvýšená teplota. doma pak už třicet osm. no a v sobotu ráno sice už všechno dobré, ale luka je celý víkend takový plačtivější, rve si ručičky do pusy, já ho kojím a kojím. a výsledek pak vidím, resp. spíš nevidím, na váze. tak jsem začala zkoumat na internetu, zda volím správné polohy při kojení. našla jsem si, jak být více uvolněná. no, včera večer jsem fakt uvolněná nebyla, když jsem ho ve finále kojila téměř tři hodiny. ale zase u toho dokážu báječně usnout. v noci jsem ho musela budit, protože vypadalo, že hlad nemá. a ráno to byl nejveselejší kluk. no a teď jsem ho při biatlonu přes půl hodiny krmila, abych ho pak dokrmila čtyřicítkou mlíčka z lahvičky, protože si pořád rval pěstičky do pusy. kojící čaj jsem začala pít nikoliv po hrnkách ale po konvicích. žádnej stres, viď. buď se to tenhle týden upraví, nebo naklušeme k pediatričce a asi ho budu muset začít přikrmovat. počítám s tím, že začnu-li ho přikrmovat umělým, už nebude chtít tolik moje, moje půjde do kopru a skončíme na lahvi. pecka. 

z veselejšího soudku. založila jsem mu spoření. co spoření, budu mu přímo investovat do fondů. a protože nejsem žádná srágora, rovnou jsem se vrhla do akcií. lol. vyřešená hypotéka na dalších pět let. příští týden vyřeším elektřinu a plyn nově. focení na občanku a vyřízení občanského průkazu pro luku jsem odložila na zítřek, protože jsem ho už potřebovala jet krmit. cestovní pas pak nechám až n konec leta, aby měl luka podobu jako pár týdnů na to při pasové kontrole na letišti. || také jsem dnes stihla cestu do déemka, protože jedna holčina na ig sdílela fakt, že řada healthy mix od bourjois má padesát procent slevu na mejkapy, bíbíčka a pudry. a jejich mejkapy a bíbíčka, resp. sísíčka (haha) mám fakt ráda. u nás v drogérii zase nic. minulý týden se mi tam podařilo pokoupit tu lesní paletku a duo rozjasňovače a tvářenky. to mě drogérie prostě vcucla. no tak jo, stíny mi přijdou takové nijaké, a rozjasňovač s tvářenkou, ale příšerně práší. || no nic, dítě řve jako pavián, víc toho nenapíšu, jinak bych byla hrozně sadistická matka, která se vyžívá v ryku sedmitýdenního miminka. téra

1 komentář :

fénix řekl(a)...

Neboj sa, prikrmovanie neznamena vzdy koniec kojenia. Synceka som prikrmovala uz v porodnici a aj tak bol kojeny do roka. Vzdy som najskor kojila a ze to obvykle trvalo hodinu , aj viac. A potom dostal nutrilon. Drzim palce, nech si co najviac v klude a Luka pribera.